מעוניין בסיוע בניהול עמותה?

    מאשר קבלת עדכונים במייל

    כללי המשחק החדשים בגמ"חים

    החוק החדש שנועד לפקח על פעילות הגמ"חים קרוב לוודאי יפגע בפעילותם של חלק גדול מהעמותות. במאמר זה נבחן את הצעדים הדרושים על מנת להמשיך לתפקד.

    היועץ המשפטי לממשלה, עוה"ד וינשטיין, טוען מזה תקופה, כי ניהול גמח"ים להלוואות הינה פרצה במערכת הבנקאית. במאמר הקודם שפרסמנו, הרחבנו יותר על הסיכונים האורבים למי שמנהל פעילות גמח"ים לאור הוראותיו של חוק איסור להלבנת הון.

    במאמר זה, נבחן את הצעדים הדרושים להמשך פעילותם של הגמ"חים.

    כצעד ראשון, נדרשים כל מפעילי הגמח"ים, להתאחד בצורה רשמית כמלכ"ר, ולהקים עמותה או חברה לתועלת הציבור, במטרה להסדיר את מעמדם של הגמח"ים במוסדות השונים.

    הסוגיה הראשית כיום בהקשר של הגמח"ים, היא סוגיית הלבנת הון, חוסר הגנה על המפקידים, ובדיקת מהותה של הפעילות שלא תיכלל כפעילות בנקאית אשר מצריכה רישיון ותשלומי מיסים – כמובן.

    בהסדר המתגבש, הוצעו מספר דרישות על מנת לאפשר את המשך פעילות החסד של הגמח"ים. ההסדר המוצע, יכלול הגבלות שונות על מתן הלוואות ועל קבלת פיקדונות, דרישות הון ודרישות נזילות שמוסדות הגמח"ים יצטרכו לעמוד בהן, מגבלות על הוצאות הנהלה וכלליות, שכר עובדים ושכר יועצים, נותני שירותים ונושאי משרה.

    בנוסף, על קופת הגמ"ח תוטל חובת עריכת דוחות כספיים ומילוליים, שיעמדו ככלל, לעיון הציבור והרשות המפקחת כפי שתיקבע, אשר תוסמך לקבוע הוראות דיווח נוספות בהתאם לצורך.

    מגמה נוספת היא ליצור הסדרה דומה לזו, שחלה על נותני שירותי הטבע או בנקים, לפי העניין, הסדרה זו תכלול בין היתר, את החובות הבאות: חובת זיהוי ואימות מול תעודה נוספת הנושאת שם ומספר זהות של המפקיד / התורם והלווה, חובת דיווח לרשות להלבנת הון ומימון טרור על פעילות לפי סוג וגודל שיקבע, חובת הרישום במערכת ממוחשבת ועוד.

    אכיפת הוראות החוק תתבצע הן כלפי הגמח"ים, והן כלפי נושאי המשרה, על מנת למנוע פגיעה כלכלית במפקידים ובמלווים, כלומר אחריות אישית של מנהלי העמותה.

    נראה כי אין מנוס ועל האדם הפרטי שניהל קופת גמ"ח אישית, שימצא עצמו לפתע מנהל מוסד רשמי הנתון תחת פיקוח, לדעת וליישם את "כללי המשחק" החדשים, ולשחק על פיהם.

    מעוניין בסיוע בניהול עמותה?

      מאשר קבלת עדכונים במייל

      להעניק שירות איכותי

      ישנה ביורוקרטיה רבה המשפיעה על ניהולה התקין של עמותה. כדי שתוכלו לראות את האור ולצאת מסבך הביורוקרטיה, כל שעליכם לעשות הוא לפנות אל המרכז לניהול עמותות. צוות עובדי המרכז יסייעו בכל בעיה ויענו על כל שאלה – בזמינות גבוהה ובמקצועיות רבה.

      לחתור לעתיד טוב יותר

      רבים מאתנו מחזיקים בתשוקה אמתית לעזור לקבוצות חלשות בחברה. עם זאת, הקמתה של עמותה חדשה הינה בבחינת צעד ראשון ומשמעותי לעבר עתיד ורוד יותר. אם אתם זקוקים לסיוע בכל הנוגע לתהליך ההקמה, כמו גם שירותי הנהלת חשבונות – אתם מוזמנים לפנות אל המרכז לניהול עמותות.

      לבצע את המשימה כהלכה

      תהליך הקמתה של עמותה חדשה דורש ידע ובקיאות בהיבטים שונים וחשובים ביותר. כדי שתהליך זה יתבצע בהתאם לדרישות השונות, רצוי ליצור קשר עם המרכז לניהול עמותות. צוות עובדי המרכז ילוו אתכם שלב אחר שלב באופן המקיף והאיכותי ביותר.

      צריכים ייעוץ לפתיחת העמותה?

      פנה עכשיו ונשמח לעמוד לשירותך

        מאשר קבלת עדכונים במייל

        חברה לקידום אתרים בגוגל חברה לקידום אתרים בגוגל