פטור ממס לכל עמותה?
פטור ממס לעמותות הפועלות בישראל
בישראל, עמותות יכולות להגיש בקשה לקבלת מעמד של פטור ממס ברשות המסים בישראל. כדי לזכות במעמד של פטור ממס, ארגון חייב לעמוד בדרישות מסוימות.
אם לארגון ניתן מעמד של פטור ממס בישראל, זה בדרך כלל אומר שהוא לא יצטרך לשלם מסים על הכנסותיו, לרבות מס חברות ומע"מ. בנוסף, תורמים עשויים לקבל ניכויי מס עבור תרומותיהם לארגון.
על פי מס הכנסה, כל הכנסה של מוסד ציבורי, כלומר עמותה או חברה לתועלת הציבור, פטורה ממס. זאת מאחר ומוסד זה פועל למען מטרה ציבורית בלבד. כתוצאה מכך מרבית העמותות זכאיות לפטור מלא ממס. אך יש לשים לב מה היא ההגדרה המדויקת של מטרה ציבורית על-פי מס הכנסה.
מטרה ציבורית הינה מטרה שעיקרה עוסקת בדת, תרבות, חינוך, עידוד התיישבות, מדע, סעד, ספורט וכל מטרה אחרת שאושרה על ידי שר האוצר.
פטור ממס לעמותות הפועלות מחוץ לישראל
לאחרונה עלתה השאלה האם עמותות הפועלות מחוץ למדינת ישראל זכאיות גם הן לפטור מלא ממס כמוסד ציבורי שפועל על פי מטרה ציבורית. הרי שמדינת ישראל תתן הטבה זאת רק למוסד ציבורי שמטרתו היא למען ישראל ואזרחיה. לכן, יש לציין שחלק מהגדרותיו של מוסד ציבורי הן חיבור למדינת ישראל.
מחוץ לישראל, חוקי הפטור ממס לעמותות יכולים להשתנות מאוד בהתאם למדינה ולנסיבות הספציפיות. באופן כללי, ארגונים ללא מטרות רווח עשויים להיות זכאים לפטור ממס או לשיעורי מס מופחתים אם הם עומדים בקריטריונים מסוימים הקשורים למשימתם ולפעילותם.
פטור מלא ממס לעמותות שווה ערך לחלוקת כספים מקופת המדינה ולכן במידה ולמוסד ציבורי אין קשר למדינת ישראל הוא אינו זכאי לפטור זה. בנוסף, המדינה אינה יכולה לפקח על פעילות של עמותה מחוץ לישראל בצורה הדוקה, מצב שעלול להיות בעייתי ולכן המדינה החליטה להתנער ממקרים אלו.
לכן, יש לבדוק את זכאות העמותה שלכם במידה וחלק או כל פעילותכם מתבצעת מחוץ לישראל, באמצעות איש מקצוע בתחום המס או עורך דין שמכיר את חוקי המס של תחום השיפוט הרלוונטי לקבלת ייעוץ לגבי המצב הספציפי של הארגון שלך.