ניהול תקין של עמותות
ניהול תקין של עמותות מתבסס על מספר פעולות עיקריות. החל מניהול חשבונאי תקין, עמידה במטרות שהצבתם עבור העמותה ועד עמידה בביקורות של רשם העמותות – כדי שהתוצאה תהיה לשביעות רצונכם, חשוב לשתף פעולה עם המומחים: המרכז לניהול עמותות. על ידי שיתוף פעולה עם בעלי המקצוע המנוסים והמיומנים שלנו, תוכלו לנהל באופן תקין את העמותה שלכם.
מה חשוב לדעת על ניהול תקין של עמותות?
לאורך השנים האחרונות, נפתחות יותר ויותר עמותות. פתיחתן של עמותות באות לתת מענה על מגוון תחומים ובעיות; מצוקות שונות אותן חוות קבוצות שונות באוכלוסייה. קיומן של עמותות אלו מצביע גם על הרצון הטוב של אנשים בעלי יכולת ועל דאגתם הרבה כלפי הזולת. עם זאת, רבים אינם לוקחים בחשבון את העובדה שניהול תקין של עמותות דורש ידע, סבלנות וניסיון. במקרים אלו, חשוב ביותר לקבל ייעוץ וליווי חיצוני של מומחים.
מעוניינים לנהל את העמותה שלכם כראוי? מומלץ לבקש ייעוץ מקצועי; ייעוץ אשר יסייע לכם במגוון פעולות. נציין את חלקן כעת:
- ניהול חשבונות – ניהול עמותה דורשת התנהלות פיננסית ראויה. התנהלות זו כוללת, בין היתר, הפקת תלוש משכורת, הגשת דו"חות, רישום של אירועים חשבונאיים ועוד. כדי לבצע פעולות אלו ואחרות כראוי, יש לפנות אל הגורמים הרלוונטיים ולהתעניין בשירותיהם.
- התנהלות תקינה – קיום תקנות רשם העמותות במלואן כגון אי חלוקת רווחים אסורה,חתימות כראוי,אי העסקת קרובי משפחה,וקיום נהלים.
- ביקורות – החל משאלונים לביקורות דמי ראשוני, בדיקת תפקודה של העמותה לפני שתתקיים ביקורת ועד הכנה לביקורת של רשם העמותות – בעלי מקצוע מנוסים יסייעו לכם בכך.
במקביל לכך, תוכלו להסתייע בייעוץ מקצועי בתחומים נוספים הנוגעים לעמותה: החל מפתיחתה של העמותה, פניה אל רשם העמותות כמו גם בירור בכל הנוגע אל סעיף 46 – שירות זה יסייע לכם רבות.
להעניק שירות איכותי
ישנה ביורוקרטיה רבה המשפיעה על ניהולה התקין של עמותה. כדי שתוכלו לראות את האור ולצאת מסבך הביורוקרטיה, כל שעליכם לעשות הוא לפנות אל המרכז לניהול עמותות. צוות עובדי המרכז יסייעו בכל בעיה ויענו על כל שאלה – בזמינות גבוהה ובמקצועיות רבה.