מס שכר בעמותה
מס שכר בעמותה יקבע לפי השכר אותו העמותה שילמה בשנת המס. בניגוד לארגונים עסקיים החייבים בתשלום מס ערך מוסף, עמותות ומלכ"רים אינם חייבים בסוג תשלום זה. עם זאת, מוסדות אלו מחויבים בתשלום של מס שכר; מס אשר משמעותו באה לידי ביטוי בהעברת 7.5% מגובה המשכורות. ייסדתם לאחרונה עמותה? זקוקים לסיוע חשבונאי? מוזמנים ליצור קשר עם המרכז לניהול עמותות. לצד הייעוץ הפיננסי, צוות המרכז יסייע לכם בעת הקמת העמותה, בהכנה לביקורות כמו גם במחיקתן של עמותות.
דגשים הנוגעים אל מס שכר בעמותה
חולמים, יום אחד, לנהל עמותה ולהגשים את האידאולוגיה החברתית שלכם? מדובר בשאיפה חשובה ביותר; שאיפה אשר תוביל לשינוי חיובי – בכך אין כל ספק. עם זאת, לאחר הקמתה של העמותה, ישנו צורך בניהול חשבונאי מדויק; ניהול אשר יתרום רבות להצלחתה של העמותה כמו גם ליציבותה. בהתאם, חשוב ביותר לשתף פעולה עם מומחים מנוסים שיסייעו לכם בכך.
כאמור, שיתוף פעולה עם מומחה בהנהלת חשבונות לעמותות יסייע לכם בתהליך השינוי החברתי. כיצד יבואו לידי ביטוי שירותי הייעוץ והליווי הללו? בין היתר, על ידי סיוע ויעוץ בעת תשלום מס שכר בעמותה. אכן, ההתנהלות מול שלטונות מס ערך מוסף נוגעת, לרוב, אל הליך הרישום של העמותה כמו גם סיווגה כמוסד ללא מטרות רווח.
עם זאת, ההתנהלות מול שלטונות המס באה לידי ביטוי גם בכל הנוגע אל מס שכר. כאשר אנו מדברים על מס שכר, הכוונה היא אל היטל כספי אותו יאלצו לשלם עמותות וארגונים ללא מטרות רווח – במידה והשכר אותו שילמו לאורכה של שנת המס עולה על הסכום שנקבע. עם זאת, במידה והסכום נמוך מהרף, העמותה תזכה לפטור.
הניסיון וההכשרה הדרושים למשימה
ניהול עמותה באופן תקין מבוסס על פרמטרים שונים, כאשר שירותי הנהלת חשבונות הנם חלק משמעותי בכך. בהתאם, כדי שהארגון שייסדתם יתנהל כראוי, כל שעליכם לעשות הוא לפנות אל המרכז לניהול עמותות. צוות מרכז מחזיק בהכשרה ובניסיון הדרושים לביצוע המשימה – על הצד הטוב ביותר.