הקמת עמותה
תהליך הקמת עמותה מתבסס על מספר שלבים עיקריים. החל משלב ביסוס העקרונות המנחים, הצהרה על המשימה אותה תרצו להגשים, הליך הרישום של העמותה בפועל ועוד – יש לבצע כל שלב ושלב באופן המדויק ביותר. אכן, לאורך השנים האחרונות יותר ויותר אנשים מחפשים אחר פלטפורמות שונות באמצעותן יוכלו לסייע לאחר. עם זאת, במקום להמתין – יש ביכולתכם להקים עמותה משל עצמכם. זקוקים לייעוץ עסקי וארגוני בכל הנוגע לעמותה? ברצונכם לעמוד בביקורות עומק? כל שעליכם לעשות הוא ליצור קשר עם המרכז לניהול עמותות.
הקמת עמותה: דגשים שונים
רבים מאתנו מנהלים שגרת יום-יום עמוסה; שגרה המתבססת, בין היתר, על נסיעה למשרד בבוקר ואף איסוף הילדים בשעות אחר הצהריים. לאור כל זאת, נדמה כי פשוט למדי לאבד את הפרופורציות הנכונות – ולהבין מהם הדברים החשובים ביותר בחיינו. הבנה זו כוללת, למשל, כי ישנן קבוצות חלשות בחברה בה אנו חיים; קבוצות הזקוקות לסיוע דחוף – אותו ייתכן ונוכל להעניק.
במקרים אלו, עומדת בפנינו אפשרות מומלצת ביותר: הקמת עמותה המתבססת על האידאולוגיה החברתית שלנו. בין אם מדובר בסיוע מסוג כזה או אחר, את תהליך ההקמה חשוב לבצע כראוי – ובהתאם לנהלים השונים. במסגרת תהליך זה, רצוי בראש ובראשונה לנסח הצהרת משימה. על הצהרה זו לכלול את העקרונות המנחים של העמותה. כלומר, בין אם מדובר באנשים בודדים או שמא מדובר בקבוצת אנשים גדולה, עליהם להעלות על הכתב או להקליט עקרונות אלו. על בסיס עקרונות אלו תרשום העמותה את מטרותיה,ולפעמים גם את תקנונה.
בהמשך, יהיה צורך לרשום את העמותה. במסגרת האספה הכללית, משתתפים החברים הנחשבים בתור מקימי העמותה – לצורך רישום כדין של העמותה. כדי לעמוד בתנאי הרישום, על מייסדי העמותה להיות בני 18 ומעלה. התנאים הנוספים כוללים, בין היתר, את ציון שם העמותה, הכתובת שלה כמו גם תשלום דמי הרישום.
לחתור לעתיד טוב יותר
רבים מאתנו מחזיקים בתשוקה אמתית לעזור לקבוצות חלשות בחברה. עם זאת, הקמתה של עמותה חדשה הינה בבחינת צעד ראשון ומשמעותי לעבר עתיד ורוד יותר. אם אתם זקוקים לסיוע בכל הנוגע לתהליך ההקמה, כמו גם שירותי הנהלת חשבונות – אתם מוזמנים לפנות אל המרכז לניהול עמותות.