הקמת עמותה ללא מטרות רווח
הקמת עמותה ללא מטרות רווח תתבצע בהתאם לנהלים השונים. כיום, היכן שלא נביט – נמצא עמותות המסייעות לקבוצות החלשות בחברה. אמנם אנו חיים בעידן קפיטליסטי, אך החתירה לשינוי חברתי טמונה בנו; רצון אמתי לעזור לאלו מאתנו הזקוקים נואשות לכך. במקביל, נדגיש כי תהליך פתיחתה של עמותה דורש בקיאות רבה. כדי שגם אתם תוכלו לעמוד בין מייסדי העמותה ולנהל אותה כראוי, כל שעליכם לעשות הוא לפנות אל המרכז לניהול עמותות. לצד ליווי בעת הקמת העמותה, צוות מרכז זה אף יסייע לכם בניהול החשבונות ואף יכין אתכם לביקורות.
הסבר על הקמת עמותה ללא מטרות רווח
אנו חיים במסגרת חברה הישגית ותחרותית; חברה אשר מקדשת את יצירת ההון אך לאו דווקא מקדישה תשומת לב לחלשים בתוכה. עם זאת, ישנם צדיקים רבים המעוניינים לחבר בין הקצוות השונים – ולהעניק חזרה לאלו שחסר להם. עבודה חברתית זו יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון דרכים, כאשר הקמת עמותה ללא מטרות רווח היא אחת מהן.
כאשר אנו מדברים על עמותות ללא רווח, הכוונה היא לרוב לארגונים אשר אינם משתייכים לרשויות המקומיות או הממשלתיות. כמו כן, ארגונים אלו פועלים במסגרת תחומים שונים ומגוונים למדי; תחומים כדוגמת חינוך, סיוע לנזקקים, מחקר ואף אמנות וספורט.
מטרתן של עמותות אלו איננה לייצר רווח. כלומר, השירותים המוענקים במסגרת ארגונים אלו הנם על בסיס התנדבותי או בתעריף נמוך משמעותית ממה שענפים אחרים בשוק קובעים. וזאת, כדי לאפשר גישה נוחה למעוטי יכולת.
בהתאם, כדי שתוכלו גם אתם להקים עמותה ללא מטרת רווח, עליכם לפעול בהתאם לנהלים השונים; נהלים אותם הגדיר רשם העמותות מבעוד מועד.
לנהל כראוי – בזכות הדרכה מוקפדת
חשוב לעזור היום לנזקקים, כי ייתכן ומחר אנו נזדקק גם כן לסיוע. מעוניינים לקחת את העשייה החברתית שלכם צעד אחד קדימה – ולהקים עמותה? אתם מוזמנים לפנות אל המרכז לניהול עמותות. צוות המרכז יעניק לכם ייעוץ והדרכה בכל הנוגע להקמה וניהול נכון של עמותות; ליווי הכולל, בין היתר, ניהול ספרים, הכנה לביקורות, ניהול תקציב, גיוס תרומות ועוד.