הקמת ארגון ללא מטרות רווח – עמותה או מלכ"ר
הקמת ארגון ללא מטרות רווח מושתת על ערכי הדאגה לזולת; ערכים אותם רכשנו עוד מילדותנו. אכן, לאורך השנים אנו נחשפים יותר ויותר לחוסר צדק חברתי כמו גם פערים כלכליים רבים. עם זאת, רבים מאתנו מסרבים לראות זאת בתור מצב נתון, להיפך. למעשה, אנו נפעל בהתאם – כדי ליצור מציאות טובה ושוויונית יותר. אחד הביטויים של פעילות זו הינו הקמת ארגון ללא מטרות רווח. זקוקים לסיוע בשלב משמעותי זה? מוזמנים לפנות אל המרכז לניהול עמותות. לצד סיוע בהקמת עמותה, צוות המרכז גם מציע ליווי מלא כולל שירותי הנהלת חשבונות , סליקת הוראות קבע וכרטיסי אשראי, ייעוץ עסקי ואסטרטגי כמו גם הכנה לביקורות.
הקמת ארגון ללא מטרות רווח: מושגי יסוד
החברה בה אנו חיים היא מורכבת – בכך אין כל ספק. כתוצאה מכך, יותר ויותר אנשים מעוניינים ליצור שינוי ולצמצם את הפערים. כיצד? על ידי הקמת ארגון ללא מטרות רווח. בבואכם להתחיל במשימה זו, רצוי להתעמק במספר מושגי יסוד. נציג את חלקם כעת:
- רשם העמותות – מעוניינים להקים ארגון ללא מטרות רווח? מתכוננים לקראת ביקורות לעמותה שייסדתם? או שמא תרצו למחוק את הארגון שייסדתם? כך או כך, ההתנהלות השוטפת שלכם תתבצע מול רשם העמותות. יחידה זו פועלת תחת רשות התאגידים. יחידה זו מחזיקה במגוון סמכויות; אחריות הכוללת, בין היתר, פיקוח על העמותות בארץ ואופן התנהלותן.
- סעיף 46 – כדי שעמותות אלו יוכלו להמשיך ולהתנהל כראוי, עליהן לייצר הכנסות; תזרים מזומנים שיסייע לחברי העמותה להמשיך ולקדם את הפעילות החברתית שלהם. בהתאם לכך, מומלץ להסדיר מבחינת החוק את סעיף 46 – לפקודת מס הכנסה. כך, ניתן יהיה לקבל זיכוי בגובה של 35% מסך ההכנסות.
לשתף פעולה עם הגורמים המקצועיים
הקמת עמותה או ארגון ללא מטרת רווח הינה משימה מבורכת ביותר. כך, ניתן יהיה להשיג את השינוי הרצוי בחברה שלנו. בהתאם לכך, כדי שהליך זה יתבצע באופן המדויק והשלם ביותר, משום כך אנחנו ממליצים לפנות לייעוץ עם צוות המרכז לניהול עמותות.