מעוניין בסיוע בניהול עמותה?

    מאשר קבלת עדכונים במייל

    המדריך לתורם – איך ולמי?

    אנשים רבים מעוניינים לתרום אבל נתקלים בדילמה למי לתרום ובאיזו דרך. ישנן עמותות רבות בארץ שפועלות במגוון רחב של תחומים. לכן כל אחד ואחת יכולים להחליט באיזו דרך ולאיזו מטרה לתרום ולסייע. ישנן מספר דרכים שונות שניתן לעזור בהן לעמותה ואין בחירה אחת נכונה, אלא כולן תורמות במידה שווה:

    1. כסף – תרומה של סכום כסף ישירות לעמותה. העמותה בוחרת לנתב את התרומות הכספיות שהיא מקבלת לפי צרכיה.
    2. גיוס כספים – ארגון של אירועי התרמה, חסות, רתימת בתי עסק להציע שירותים ומוצרים שרווחיהם יעברו לטובת עמותה.
    3. התנדבות – השתתפות בפעילות עמותה ללא קבלת תשלום או תמורה כלשהי או מתן שירותים לעמותה ללא תשלום.
    4. תרומת נכסים/שירותים – נתינת שירות או נכס שיש בבעלותך ללא תמורה, ממקום מפגש ועד כישרון שאפשר להעניק דרכו ערך מוסף או עזרה.

    לאחר שגילינו עוד דרכים בהן אפשר לתרום עולה השאלה השניה, איפה? איך ניתן לבחור עמותה או מקום שמתאים לי לתרום לו? איך אפשר לדעת האם כדאי או מומלץ לתרום לעמותה כלשהי? הרי אנו שואפים שכל תרומה באשר היא, קטנה עד גדולה, תגיע למקום ראוי ולמטרה שהתורם בחר להשקיע בה. 

    אספנו עבורכם מדריך לתורם עם 7 שלבים שיעזרו לכם לעשות את הבחירה הנכונה ביותר וגם להישאר שקטים ושלמים עם הבחירה שלכם למי לתרום:

    1. זהו את הסיבות החשובות לכם. חישבו על נושאים או גורמים שאכפת לכם מהם, כגון חינוך, בריאות, רווחת בעלי חיים, סביבה, צדק חברתי וכדומה.
    2. בצעו חקר ארגונים פוטנציאליים. חפשו ארגונים שמתיישרים עם הערכים שלכם, בעלי משימה ברורה והשפעות ניתנות למדידה. בידקו את האתר שלהם, קראו את הדו"ח השנתי שלהם וראו אילו תוכניות הם מציעים. צמצמו למספר עמותות פוטנציאליות עליהן שמעתם בעבר על בסיס ניסיון אישי או היכרות של חברים ובעלי מקצוע בתחום שבחרתם לקדם. 
    3. וודאו את הלגיטימיות של העמותות. אחרי שבחרתם מטרה וארגון חשוב לבדוק אם הארגון רשום כעמותה וכי הוא בעל מוניטין טוב. חשוב לוודא באתר האינטרנט של רשם העמותות כי העמותה עדיין קיימת ופעילה והאם יש לעמותה חובות אגרה לרשם העמותות. בנוסף, ניתן לבצע בדיקה של הדוחות השונים של עמותה ועל אמינותה באתרים כמו Charity Navigator, GuideStar או Better Business Bureau. 
    4. העריכו את יעילות העמותה. ראו כמה אחוז מהתרומה שלכם הולך לתוכניות לעומת תקורה אדמיניסטרטיבית, גיוס כספים או משכורות. כלל אצבע טוב הוא לבחור ארגונים שמוציאים לפחות 70% על הוצאות התוכנית.
    5. בידקו את שקיפות העמותה. חפשו ארגונים פתוחים ושקופים לגבי הכספים, הממשל וההשפעה שלהם. הם צריכים להיות אחראים לתורמים שלהם ולספק עדכונים שוטפים על עבודתם.
    6. קבעו את סוג התרומה. החליטו אם ברצונכם להעניק מתנה חד פעמית או תרומה חוזרת חודשית. 
    7. מעקב והישארו מעורבים. לאחר שתרמתם תרומה, פנו לארגון כדי לראות כיצד התרומה שלכם עשתה את ההבדל. כמו כן, שיקלו להיות מעורבים באירועי העמותה, בהזדמנויות, התנדבות או מסעות הסברה.

    אנו מקווים כי הטיפים במדריך לתורם זה יעזרו לכם לקבל החלטה נכונה ומושכלת. בהצלחה ותודה על הנכונות לתרום.

    המדריך לתורם

    מעוניין בסיוע בניהול עמותה?

      מאשר קבלת עדכונים במייל

      להעניק שירות איכותי

      ישנה ביורוקרטיה רבה המשפיעה על ניהולה התקין של עמותה. כדי שתוכלו לראות את האור ולצאת מסבך הביורוקרטיה, כל שעליכם לעשות הוא לפנות אל המרכז לניהול עמותות. צוות עובדי המרכז יסייעו בכל בעיה ויענו על כל שאלה – בזמינות גבוהה ובמקצועיות רבה.

      לחתור לעתיד טוב יותר

      רבים מאתנו מחזיקים בתשוקה אמתית לעזור לקבוצות חלשות בחברה. עם זאת, הקמתה של עמותה חדשה הינה בבחינת צעד ראשון ומשמעותי לעבר עתיד ורוד יותר. אם אתם זקוקים לסיוע בכל הנוגע לתהליך ההקמה, כמו גם שירותי הנהלת חשבונות – אתם מוזמנים לפנות אל המרכז לניהול עמותות.

      לבצע את המשימה כהלכה

      תהליך הקמתה של עמותה חדשה דורש ידע ובקיאות בהיבטים שונים וחשובים ביותר. כדי שתהליך זה יתבצע בהתאם לדרישות השונות, רצוי ליצור קשר עם המרכז לניהול עמותות. צוות עובדי המרכז ילוו אתכם שלב אחר שלב באופן המקיף והאיכותי ביותר.

      צריכים ייעוץ לפתיחת העמותה?

      פנה עכשיו ונשמח לעמוד לשירותך

        מאשר קבלת עדכונים במייל

        חברה לקידום אתרים בגוגל חברה לקידום אתרים בגוגל